Terugblik

Heuvelrit

27 mei 2018

Hellendoornse Heuvelrit 27 mei 2018.


Wiltu de route zien of printen? Klik hieronder op [extra informatie].

Een fotoreportage van Miranda Veldkamp vind je op: https://goo.gl/8xms3V 


Inmiddels is de Hellendoornse Heuvelrit van Menverening de Helderse Voerluu een wel bekend begrip. Een koetsentocht door de prachtige omgeving van Hellendoorn, deelname voor een ieder met een verkeersveilige aanspanning.
De rit wordt begeleid door verkeersregelaars, EHBO, en een hoefsmid.
De organisatie stelt authentiek gerij en passende kleding bij het rijtuig op prijs,maar iedereen is welkom. De lengte van de rit is circa 30 kilometer.

De deelnemers worden 's morgens ontvangen met koffie en krentenbrood. De start/vertrek is om 10 uur vanaf de Hofmansweide aan de Hofmanstraat te Hellendoorn.
Tijdens de ochtendrit zal er een koffiestop worden gehouden. Deze zal rond 11uur zijn aan de Beethovenlaan in Nijverdal. De koffie wordt verzorgd door de boerendansers uit Hellendoorn.

De middagstop vindt om 13.00 plaats op de Hofmansweide, waar de mogelijkheid is om een warme hap, soep of een drankje te nuttigen. Hierbij heeft het publiek de mogelijkheid om de aanspanningen te bekijken en een praatje te maken met de deelnemers. Tijdens de middagstop zal er een muzikaal/zang optreden plaatsvinden. Tevens zal hier de prijsuitreiking van beide wisseltrofee├źn van het schoonste geheel gedaan worden. De middagstop zal ongeveer een uur duren.

De middagrit zal eindigen met een route door het dorp. En na afloop (rond 15.15 uur) zal aan de deelnemers op de Hofmansweide nog een hapje aangeboden worden door  De Heuvelritcommissie tezamen meteen kleine attentie ter herinnering aan deze dag.

De eerste Heuvelrit vond plaats in 1982. Dit jaar zullen wij op 27 mei voor de 36ste keer deze rit voor u houden en zo als elk jaar zullen wij weer een nieuwe route voor u hebben die natuurlijk langs onze vaste rustplaatsen zal leiden voor een versnapering voor mens en dier.Extra informatie

Terug