Terugblik

Indoormarathon en NK Shetlanders

zaterdag 28 november 2015

INDOORMARATHON MENCLUB “HELDERSE VOERLUU”

 

Op zaterdag 28 november werd de indoormarathon van de Helderse Voerluu verreden in  Hippisch Centrum ’t Oale Spoor.  Ruim 50 combinaties hadden zich aangemeld voor deze wedstrijd.

Ook dit jaar werd er door de Shetlandmenners gestreden om het ‘Nationaal Kampioenschap 2015 indoormennen Shetlandpony’s’.


Bij de jeugd was het Alwin Smegen uit het Drentse Ees die als eerste uit de bus kwam voor Benthe ten Broeke. Hij won met grote overmacht.

Bij de rubriek Shetlanders voor de sulky was het Sabine van der Bellen uit Eemnes die veruit de beste was;  er kwam niemand bij haar in de buurt.

In de rubriek 2-span Shetlanders was Heleen Vegterloo  uit Heeten die met de eer ging strijken, ze kreeg het met name van Eline Veldwijk flink wat concurrentie.

 

Naast het kampioenschap voor Shetlandpony’s waren er ook rubrieken voor paarden en pony’s. Bij de enkelspan paarden was het Serp Boumanuit Friesland die met de eerste prijs naar huis ging, onze plaatselijke favoriet John Postma kon hem net niet bijhouden en ging met een verdienstelijke2e  prijs naar huis, maar ook de uit Nijverdal afkomstige Marcel Eikenaar, tevens lid van de Voerluu, hoefde maar een duimbreed toe te leggen op de Fries.

Bij de 2-span paarden was het Herman Kroon uit Ijsselmuiden waar geen maat op stond, hij pakte met overmacht de eerste prijs.

De zeer goed bezette rubriek enkelspan pony’s (15 combinaties) viel ten prooi aan Shelly Gribnau, zij is lid van de Helderse Voerluu en woont in Zwolle. De strijd om plaats 2, 3 en 4 was heviger, hier was het Henk Jan Lubbers die de 2e plaats pakte voor Reinald Boeve uit Bant.

De rubriek 2-span pony’s werd met overmacht gewonnen door Rob Dijkhuis uit Gelselaar, Rob komt uit voor de “Helderse Voerluu”. Harry Tutert uit Heeten werd verdienstelijk 2e en Michiel Averesch ( Helderse Voerluu) 3e.

 

Linda Tutert liet een mooie rit met een tandem (pony)zien.

 

De “Helderse Voerluu” kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag.


Klik voor de uitslagen op "extra informatie".


Extra informatie

Terug