Disciplines

Bij de Hertruiters in Hellendoorn kun je terecht voor een aantal disciplines. Bij ons kun je Springen, Dresseren, Boscrossen. Voor kinderen hebben we de disciplines Bixie, en de jeugd kan bij ons genieten van Teams en het Ponykamp.

Er is dus van alles te doen bij ons; je verveeld je nooit. Voor meer informatie over deze disciplines kun je klikken op één van de bovenstaande buttons.
(je vindt deze buttons op meerdere plekken op deze pagina)

We hopen je een keer te zien op onze manege. Je kunt altijd een keer langs komen om te kijken hoe het bij ons is en om kennis te maken. 

discipline

Springen

De verenigingslessen springen worden zowel voor pony’s als paarden gegeven op de dinsdagavond. We streven naar elke 6 weken een oefenparcours. Hiervan wordt gebruik gemaakt van de dinsdagavond lessen en de donderdagavond

Hertruiters springen afb02
Hertruiters springen afb03
Hertruiters springen afb01
discipline

Dressuur

Voor de paarden zijn er op maandagavond verenigingslessen dressuur. Voor de pony’s zijn er op donderdagavond veelzijdigheidslessen waarbij de dressuur ook aan bod komt.

Jaarlijks worden er vijf a zes dressuurwedstrijden georganiseerd. Dit zijn een of twee outdoor, een in-outdoor waarbij 1 proef binnen en 1 proef buiten wordt verreden en drie indoorwedstrijden. De Helderse Dressuurdagen is een meerdaags indoor evenement met een finale voor zowel pony’s als paarden.

Hertruiters dressuur afb03
Hertruiters dressuur afb01
Hertruiters dressuur afb02
discipline

Boscross

Sinds kort hebben we een eigen boscross. Dit is een oefencross die vanaf ons terrein door de mooie bossen van de Hellendoornse berg gaat. Er zijn veel mooie hindernissen. Onder andere een mooie waterbak en de diepe zandkuil die altijd spectaculair is om doorheen te crossen.

Hertruiters boscross afb01
Hertruiters boscross afb02
Hertruiters boscross afb03
discipline

Bixie

De Bixie Rubrieken voor dressuur, springen en mennen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen. Deze rubrieken zijn onderverdeeld in de lichtste klasse (AA), de middenklasse (A) en de zwaarste klasse (B1). Naast leuke spelletjes is er ook een begeleidingsproef voor de allerkleinste ruiters, die nog niet zelfstandig kunnen sturen. Meedoen mag vanaf je 4e verjaardag t/m het jaar waarin je 13 jaar wordt. Van 4 tot 6-jarige leeftijd mag je alleen meedoen aan de Bixierubrieken waarin je begeleid wordt, dat zijn de begeleidingsproef, AA-dressuur, AA-springen en ponyspelletjes. Vanaf 6-jarige leeftijd mag je meedoen aan alle Bixierubrieken. Meedoen aan mennen mag vanaf je 7e verjaardag.

Hertruiters bixie afb02
Hertruiters bixie afb03
Hertruiters bixie afb01
discipline

Teams

Sinds kort vaardigen we weer teams af voor de verenigingskampioenschappen op de regiokampioenschappen. Een team bestaat uit vier dressuurcombinaties en vier springcombinaties. De gezamenlijke scores worden bij elkaar opgeteld en het team met de meeste punten is Overijssels Kampioen. Er worden een aantal teams afgevaardigd naar het NK (de Hippiade) in Ermelo.

Er worden ook teams afgevaardigd voor de afdelingsdressuur. Dit kan met een viertal of een zestal. Hiervoor is een commandant nodig die commando’s geeft zodat de ruiters/amazones weten welke oefening gereden moet worden en op het startcommando deze synchroon kunnen uitvoeren.

Hertruiters teams afb03
Hertruiters teams afb02
Hertruiters teams afb01
discipline

Ponykamp

Jaarlijks wordt er door de activiteitencommissie een ponykamp georganiseerd. De laatste jaren steeds bij onze manege. De kinderen blijven slapen en de pony’s mogen na de activiteiten weer lekker op de eigen stal/weide staan.

Naast ponyactiviteiten zoals crossles, carrousel rijden, voltige en een buitenrit worden er ook activiteiten op ander sportief of creatief gebied georganiseerd zoals sumoworstelen, je pony schilderen, bonte avond, vossenjacht en escaperoom.

Hertruiters ponykamp afb03
Hertruiters ponykamp afb01
Hertruiters ponykamp afb02