Vier tickets NK voor pony’s dressuur Hertruiters

Afgelopen week werden de kringkampioenen van PSV Hertruiters gehuldigd door een bestuurslid  van Kring Reggedal bij Hippisch Centrum ’t Oale Spoor in Hellendoorn. Berber Nijland, Melissa Eshuis, Marilyn Roelofs en Sophie ter haar namen het lint en de beker in ontvangst. Afgelopen weekend mochten zij en acht andere leden die ook afgevaardigd waren een poging doen om een ticket voor de NK in Ermelo te bemachtigen. In het uiterste hoekje van onze provincie, op Urk zetten zij hun beste beentje voor. Er werd goed gereden en vier dames werden afgevaardigd naar het NK: Berber Jannink zette de kroon op haar werk door Regiokampioen te worden in de klasse L2 categorie AB. Er waren twee reservekampioenen: Melissa Eshuis in de klasse L2 categorie C en Marilyn Roelofs in de klasse M2 categorie DE. Mae Jannink, die nog maar kort een combinatie vormt met haar pony behaalde een mooie zesde plaats en bemachtigde hiermee ook een ticket voor de NK.

Aankomend weekend komen de paarden dressuur en pony’s springen aan de start tijdens de regiokampioenschappen. Als voorbereiding ging Jip Ottes met haar pony’s naar Meppel naar een springwedstrijd. Zij was hier succesvol met haar pony Jax. Ze won na een supersnelle ronde een derde prijs in het springen klasse M categorie DE. Corinda Hutterd nam haar paard mee naar Zwolle voor een dressuurproef. En met succes: Zij behaalde met Giulietta maar liefst 212,5 punten en dit was goed voor een tweede prijs.

Vorig weekend kwamen leden van PSV Hertruiters aan de start in Lemelerveld. Twan van Dijke werd tweede met zijn pony Welshke in de klasse B categorie AB. Zijn zus Lisa van Dijke behaalde de derde prijs met haar pony Unique in de klasse B categorie DE. Silke Pot reed haar pony Joy naar een derde prijs  met 194,5 punten in de klasse L1 categorie DE.