Geschiedenis van het ontstaan van ponyclub de Hertruitertjes

Geschiedenis van het ontstaan vanponyclub de Hertruitertjes 

In juni 1935 werd een ledenvergadering bijeen geroepen om een landelijke rijvereniging (LR de Hertruiters)op te richten waarna zich al meteen 25 leden aanmelden en de vereniging wordt een feit. Het terrein achter hotel Dennenoord werd het eerste terrein waarop geoefend wordt.

In de jaren na de oorlog is het bestuur druk bezig om de vereniging her op te richten; een poging die succesvol blijkt en de vereniging groeit fors. Eind april 1956 wordt het idee geopperd om een ponyclub op te richten om ook de jeugd mee te kunnen laten doen aan de paardensport; ponyclub de Hertruitertjes is geboren. Ine erste instantie krijgen de ponyleden wel les maar nemen nog niet deel aan wedstrijden. Wel geven zij allerlei demonstraties zoals op de foto hieronder te zien is ( Hofmansweide Hellendoorn) Het rijden gebeurt nog zonder zadel slechts met een vilten onderlegger. Deze foto is uit 1957. Op de achtergrond is goed te zien dat hindernissen uit van alles konden bestaan zoals in dit geval uit banden.

 

          

Linksboven Piet van Harten,rechtsboven Pietje Kuiper. Linksonder Aelco Kuiper, in het midden Piet vanDijke en rechtsonder Gerda Tijhuis.

 

Pas in mei 1984 is de binnen manege een feit en 5 jaar later wordt de losrijhal in gebruik genomen. De 28 jaar daarvoor wordt er dus gewoon buiten les gegeven en ook hierop de foto is te zien dat dat in eerste instantie nog gebeurt zonder zadel; wat natuurlijk wel zorgde voor een goede zithouding!      

 

 

Linksvoor Piet van Harten, 2ePietje Kuiper, 3e Piet van Dijke, 4e Ko van Dijke, 5eAnton Bouwhuis en als laatste zichtbaar Niek van Harten.