terugblik

Samengestelde menwedstrijd Hellendoorn

8 en 9 juni 2019

Menmarathon Hellendoorn 8 en 9 juni 2019.


Een bedankje van Marjanne Otten van de decoratieploeg.

Beste medewerkers helpers van de marathon .
Ik wil jullie bedanken voor jaren gezellige samenwerking .
Ik moest wat abrupt weg s’avond na het opruimen .
Vanwege familieomstandigheden.

Maar iedereen bedankt en ook voor de attentie die we hebben ontvangen .
Het waren gezellige jaren!
Hebben jullie vragen over de aankleding van huur kleding oid , mogen ze best naar mij bellen .

Groeten Marjanne Otten 

Voor de uitslagen, tot in detail, kijk je natuurlijk op Hoefnet:

https://www.hoefnet.nl/kalender-uitslagen-startlijsten/swm-hellendoorn-2019/

Voor foto's van de marathon ga je naar Foto Marjon:

https://www.oypo.nl/nl/831e434802ca48bc?fbclid=IwAR1fwtzIl7HUoVTbRaBfD7C4GtQCzA2rZG1Xqp1vpp__3w8FdqXirrvt1C4

 Men Marathon Hellendoorn 2019.


In de lentemaanden voorafgaande aan de samengestelde menwedstrijd, Menmarathon Hellendoorn, is er door verschillende ploegen mannen heel hard gewerkt aan het opknappen van hindernissen, hekken, struiken,grasland, parkeerplekken enzovoorts. Dat harde werken had zeker resultaat: het terrein lag er weer bij om door een ringetje te halen.

Dit jaar was de laatste keer dat de decoratieploeg onder leiding van Marjanne Otten zich creatief helemaal uit kon leven op het terrein. Ja mensen, we zullen hen en hun werkzaamheden gaan missen. Ik vond het leuk om te zien hoe ze met elkaar omgingen: gezellig, rustig, in overleg met elkaar, hier en daar een grapje, kortom een fantastisch ploegje mensen: Jan en Annie Straatman, Ties en Ans Klomp, Betsy Kolkman.


Zondag na afloop hebben zij in de tent nog waarderende woorden gekregen van voorzitter Udo Rovers en een waardebon, zodat ze in hun eigen tuinen ook nog even“hun ei” kwijt kunnen. Decoratieploeg: ook namens de marathoncommissie hartelijk dank. Ja nu moeten we zien dat er anderen komen die dit werk over gaan nemen. Dus......weet je iemand of voel je jezelf aangetrokken om dit mooie werk te gaan doen, dan horen we dat graag.


Zaterdag ging de wedstrijd van start met bijna 100 deelnemers. Dressuur en vaardigheid. Het weer viel alleszins mee. Slechts af en toe een klein buitje en het waaide nogal. Soms zo hard dat we zo’n beetje heen en weer schudden in de jurywagen. Het was een technisch parcours in de vaardigheid en de tijd stond erg krap, dus veel foutlozen waren er niet.


Het is altijd zo leuk om te zien dat er zoveel verschillende rassen, typen, kleuren,schofthoogtes te gebruiken zijn in de mensport. Je kijkt echt je ogen uit en vaak zijn de Welsh-jes nog sneller dan hun grote Friese of KWPN broeders.


Zondag was het prachtig sportweer, zonnetje erbij, beetje wind en niet te warm.

Dit jaar is gekozen voor een wat platter traject, dit naar aanleiding van opmerkingen verleden jaar. De deelnemers hebben meegedaan aan een enquête, waar de voorkeur naar uit ging, heuvelachtig en niet over de Ninaberlaan te hoeven oversteken of een vlakker traject. De uitslag hoort u van Ans te zijner tijd.

Eric Laarman had voor beide dagen een mooie Play-list opgemaakt, dus was er een relaxt sfeertje en mensen genoten van het mennen. De eerste deelnemers werden gezien door de oudere leden van de Helderse Voerluu tijdens het Frühschoppen. Ze genieten ervan om elkaar weer eens te zien en gezellig met elkaar koffie te drinken.


Gelukkig hebben we in een goede sfeer nog even met elkaar na kunnen praten in de Vip-tent en een hapje en een drankje genomen.

Iedereen weer heel erg bedankt voor de medewerking: voor de bloemen, de decoraties, de opbouw van de vlaggen, de keuken, de bar en de bouwploeg en de hulpencoördinatie en natuurlijk de pony-eigenaren die eindeloos rondjes liepen met blije kinderen op hun pony-rug. Bart was er moe van!

Waar vind je dat nog? Zoveel vrijwilligers die opbouwen, het evenement runnen, weer afbouwen op 2e Pinksterdag en opruimen. Klasse!

De heer André Woertman mag nog wel even apart genoemd worden. Hij heeft de belangrijke taak om de omgeving schoon te houden en de mest weg te werken. Dat doet hij heel goed en wij zijn heel blij met hem.Nijverdal, 13 juni 2019

Martha van Keulen-van der Zande.


Menmarathon Hellendoorn 8 en 9 juni 2019

Uit het hele land, maar ook uit Duitsland, komen ruim 100 deelnemers naar Hippisch Centrum ’t Oale Spoor te Hellendoorn om deel te nemen aan de jaarlijkse Menmarathon Hellendoorn, georganiseerd door Menclub Helderse Voerluu.

Het betreft een samengestelde menwedstrijd, waar zowel paarden als pony’s aan meedoen in enkel- dubbel- of langspan (tandem of vierspan).

De eerste dag is er dressuur en vaardigheid. Deze twee onderdelen worden zaterdag gereden op het terrein rond ‘t Oale Spoor.

De dressuur- en vaardigheidsproeven beginnen zaterdag om 8.00 uur en duren tot ongeveer 16.30 uur.

Het derde onderdeel, de spectaculaire Menmarathon begint zondag (eerste Pinksterdag) met de start van de eerste deelnemer om 9.00 uur. De laatste deelnemer wordt om ongeveer 16.00 uur in het hindernissentraject verwacht.

Nadat de combinaties een nieuw wegparcours hebben afgelegd door de prachtige omgeving van Hellendoorn, moeten zij op het terrein van ‘t Oale Spoor zes hindernissen rijden in een zo snel mogelijke tijd. De parcoursbouwer is dit jaar wederom Ben Steenblik, die ook verantwoordelijk is voor het parcours van de vaardigheid.

De marathon is vergelijkbaar met de cross country die we kennen van Boekelo. De toeschouwers kunnen hun favoriete mencombinatie lopend op de voet volgen door de zes hindernissen. De hindernissen en het terrein zijn aangekleed door een decoratiegroep. In totaal zijn er die dagen dik 100 vrijwilligers in actie die met zijn allen zorgen voor een goed verloop van de wedstrijd.

Via een geluidsinstallatie kunnen bezoekers de verrichtingen en resultaten en allerlei informatie over de menners volgen.

Hellendoorn is bekend om het meewerken aan projecten voor menners met een lichamelijke beperking. De wedstrijd is ook opengesteld voor hen, de paramenners. Zelfs twee paramenners uit Duitsland zullen deelnemen.Er wordt dan gestreden om de Witte van Moort bokaal.


Op het terrein rond ‘t Oale Spoor zijn springkastelen, knuffeldieren en is er ponyrijden voor de kinderen. Voor alle toeschouwers is er een gezellig strodorp waar men kan genieten van een hapje en een drankje.

Ook is er zondag van 16.00 tot 18.00 uur een feestelijk optreden van de zanger Orlando.

Het genre is Nederlandstalige feestmuziek.

Een prima uitgaanstip voor het hele gezin voor Eerste Pinksterdag!

Beide dagen: TOEGANG GRATIS!


Terug