08-05-2015

In Memoriam Adriaan Struyk

In Memoriam Adriaan Struyk

 

Hoewel wij, als leden van de Menclub Helderse Voerluu wisten, dat Adriaan iedere keer weer  een stukje moest inleveren, qua gezondheid, schrokken we toch allemaal van het bericht dat Adriaan op 23 april 2015 is overleden. Ondanks zijn steeds verder afnemende spierkracht, bleef Adriaan zoveel mogelijk de manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn bezoeken. Zowel met als zonder pony en kar. Altijd had hij een glimlach om zijn mond en voor iedereen een vriendelijk woord. Adriaan was dol op de mensport. In het begin van zijn sportloopbaan deed hij met de valide menners mee. Een jurylid wees hem jaren geleden op de mogelijkheid om deel te nemen aan wedstrijden voor menners met een lichamelijke beperking. Het heeft wat overtuigingskracht gekost, maar uiteindelijk kwam Adriaan terecht in het Para Equestrian Team of the Netherlands. Adriaan presteerde zo goed, dat hij deel mocht nemen aan de Wereldkampioenschappen voor para menners. Het begon voor hem in Duitsland in 2002, daarna volgde in 2004 het WK in Schotland, waar hij een bronzen medaille haalde. Het hele dorp liep uit om Adriaan te feliciteren met deze overwinning. Zijn opa “ Johan Wevers” en zijn oom en tante “Jan en Nelleke Hutterd” waren apetrots. Zij speelden een belangrijke rol in het leven van Adriaan en stonden hem altijd daar waar nodig bij. Ook de nichtjes Bianca en Petra speelden een actieve rol in de mensportloopbaan van hun neef.

De leden van de Helderse Voerluu waren ook zeer gesteld en trots op Adriaan en zo kwam het, dat er in 2006 een WK werd georganiseerd in Hellendoorn, zodat de vele fans die hij inmiddels had, mooi in Nederland of Hellendoorn konden blijven. Hij werd het icoon van deze Wereld Kampioenschappen in Hellendoorn. Helaas speelde ook toen al zijn gezondheid hem parten en hij belandde in het ziekenhuis in Almelo. Ondanks het feit, dat hij probeerde in en om het ziekenhuis trainingsrondjes te maken, bleek zijn gezondheid helaas te zwak om deel te kunnen nemen. Wel is hij tijdens de openingsceremonie prachtig in de spotlights gezet met zijn pony.

In 2008, toen het WK in Greven (Duitsland) werd gehouden heeft het Nederlandse team, waar Adriaan deel van uit maakte Goud gewonnen. Zijn teamgenoten waren Liske van Someren en Jacques Poppen.

Verleden jaar heeft Adriaan nog mee gedaan aan de WK in Engeland.

Adriaan werkte bij de kinderboerderij in Rijssen, het “Eigen Erf”. Hij kon daar onderhoudend over vertellen en schuwde ook weekenddiensten niet. Die beesten moesten toch verzorgd? Ook in het weekend dus!

Adriaan was een bescheiden persoonlijkheid, maar hij wist precies wat hij wilde. Mede daardoor heeft hij veel steun gehad in allerlei vormen van allerlei mensen, waardoor hij zijn geliefde sport kon blijven uitoefenen. Ondanks zijn beperking heeft Adriaan alles uit het leven gehaald wat er in zat. We zullen zijn prettige persoonlijkheid, zijn humor en zijn relativeringsvermogen missen.

 

In onze herinnering zal hij blijven voortleven.

 

Menclub “Helderse Voerluu”
Terug